ID-HUND

Försvunnen hund eller katt?  Vi hjälper till genom sök med ID-hund

Vi på DjurVarDag använder oss av utbildad ID-hund och hundförare för att söka efter ditt försvunna djur. Du kan läsa mer om utbildningen och om ID-hund på här.

För att vår ID-hund ska kunna söka krävs en smeller, ett föremål som varit i kontakt med ditt djur och har djurets doft. Det är det doftspåret vår hund ska följa.

Vår hundförare, som har genomsöksutbildning, kommer söka efter en karta och planera var ID-hunden ska börja söka efter spår. Id-hundföraren kan ha frågor till dig angående ditt husdjur för att bäst planera söket och ID-hundföraren kan också ge dig råd om infångandet när spår har hittats. Vi är djurvänner och förstår hur det är att sakna sin kamrat. Därför gör alltid vårt yttersta för att hitta din vän.


Kontakta oss 

Möt Candy, DjurVarDags alldeles egna ID-hund, en snart 2 årig dalmatinerfröken. Candy är licensierad ID-hund som utbildades under 2017. Det innebär att hon är tränad att söka efter försvunna hundar och katter. Hon kan diskriminera doften från det försvunna djuret bland flera andra spår. Candy kommer att behöva förnya sin licens varje år så att hennes utbildning alltid är uppdaterad.

Tips! Det är bra att har en smeller från sitt husdjur hemma, i förebyggande syfte om ens husdjur skulle springa bort.  Ett av våra största problem när vi söker är nämligen att det inte finns en smeller eller att det som ska fungera som smeller är  kontaminerat av andra husdjur eller ägaren.

Det går bra att ta lite päls från djuret och lägga i en burk. Skriv djurets namn och datum då man tog pälsen på burken. Då har man alltid en ren smeller hemma. Det kan vara bra att förnya smellern med jämna mellanrum. 
 

hej@djurvardag.se
0702-556735
 
DjurVarDag AB, orgnr: 556993-6502 Dingle (och Göteborg)